Keşan Safiye Erol Mesleki teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu ´nda Çoklu Zeka, Duygusal Zeka ve Sosyal Problem Çözme Eğitimi programları ve Davranışçı yaklaşım ile desteklenen M.E.B. Okul Öncesi Eğitim Programı uygulanmaktadır. Oyun oynayan, dans eden, şarkı söyleyen, deney yapan, gözlemleyen, sosyal problemler çözebilen, kendini ifade edebilen, inceleme gezilerine katılan, resim seramik çalışan, üreten, paylaşan ve bunlarla mutlu olan çocuklarımıza bilimsel, güvenli, sağlıklı, geniş, ferah, estetik ve zevkli bir ortamda profesyonel bir eğitim verilmektedir. Eğitimci kadromuz Üniversite mezunu tecrübeli alanında Uzman öğretmenlerdir.
OKULÖNCESİ EĞİTİMİN TANIMI:
0-6 yaş Çocukların en hızlı gelişim dönemidir. Zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimlerini olumlu yönde etkiler. Hızlı öğrenmelerine, zihinlerinin gelişimine, hızlı algılamalarına, görsel öğrenmelerine, öz bakım becerilerini kazanmalarına katkı sağlayan eğitimdir.
OKULÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ:
Yapılan bilimsel araştırmalar, 0-6 yaş arasında eğitim almayanların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimlerinin eksik kaldığını ortaya koymaktadır. Ayrıca, okulöncesi eğitim almayan çocukların okuldaki başarılarının ve eğitim hayatını sürdürme oranlarının düşük olduğu ispatlanmıştır.
ÇOCUK EĞİTİMİ
Bebekler kendileri ile yumuşak bir sesle konuşulmasından, kendilerine gülümsenmesinden mutlu olurlar ve algıları gelişir.
Ağladığında onu kucağınıza almasanız bile, elini tutup yanında oturun! Böylece onun güven duygusunun gelişmesine yardımcı olursunuz.
Bebeğinizin diş çıkartırken, yürümeye ve konuşmaya başlarken, huysuz olacağını kabullenin. Bebek bedeni veya duygusal ihtiyacı nedeniyle ağlar.
Küçük çocuğunuz eline almaması gereken bir şey alırsa, bağırmak yerine yumuşakça elinden alın ve sert olmayan; ama kesin bir ifade ile 'HAYIR' deyin.
Küçük çocuğunuza her gün zaman ayırın. Çocukların eğitimden TV ve sokak değil, anne babalar sorumludur.
Çocuğunuzun karşısına çıkan her şeyi seyretmesine izin vermeyin!
Geç yatan çocukların sağlıksız olacağını unutmayın. Bu nedenle çocuğunuzun erken uyumasını sağlayın.
Hastalandığı zaman çocuğunuza aşırı ilgi göstermeyin! Böylece ilgi görmek istediği zaman hastalanmasını önlersiniz.
Yemek konusunda çocuğun üzerine fazla düşmeyin. Onun da özel tercihleri olabileceğini kabul edin.
Çocuğunuz önündeki yemeği yemekte zorlanıyorsa, tabağı bitirmeye mecbur etmek yerine, yarısını yemesini isteyin. Oyun oynayarak, komiklik yaparak yemek yedirmeyin. Aksi takdirde yemek saatlerinde özel ilgi bekler.
Tuvalet eğitimi için, 2 yaşına gelen çocuğun annesi iki gece uykusuz kalmayı göze alırsa, bu iş hallolur.
Küçük çocuğunuza bir şey söylerken, diz çökerek onunla aynı göz hizasına gelmeye çalışın, sizinle iş birliği yapmaya daha istekli olduğunu göreceksiniz. Çocuğunuzun her yaşta anlattığını, sıkıntıdan patlasanız bile can kulağıyla dinleyin.
Korkuyorum, diyorsa "Ne var bunda korkacak?" diye karşı çıkmak yerine, "Demek korkuyorsun!'' diyerek sarılın. Göreceksiniz hem korkusunu anlatacak, hem de onu yenme şansı artacaktır.
Çocuklarınızdan, problemlerinizi, mutsuzluklarınızı saklayınız!
Onların yanında daima güler yüzlü olunuz! Küskün, kederli kişilerin yanında çocuklar mutsuz olurlar.
Çocuğu aileden birisi azarlarken, haksız yere bile olsa, diğeri onu asla müdafaa etmemelidir.
Çocuklarınızı başkalarının yanında azarlamayınız! Küçüklerin de haysiyeti, kırılacak bir kalpleri vardır.
Çocuklarınıza, hatalarını kabul etmesini öğretiniz. Kusurlarını bilmek ve yapmamaya çalışmak, hayatta muvaffakiyetin sırlarından biridir.
Kararlı olursanız, çocuğu birçok kötü hareketten önlersiniz.
Çocuklarınızı asla yalancılıkla itham etmeyin.
Kardeşler arasında, katiyen ayırım yapmayın.
Çocuklarınızın kibirlenmesine asla göz yummayın.
Çocuklara geçici değil, kalıcı eğitim vermeye çalışın.